2014-05-23

TRÄDGÅRDSMÖBLER

Det blåser ljumma vindar i maj. Vi tackar, bockar och njuter av utelivet. Eftersom vi båda har hus med stora terasser kan vi flytta ut livet dit ett par månader om året. Där käkar vi frukostar och middagar, läser, leker och badar. Snygga och funktionella utemöbler underlättar livet under sommarhalvåret. Det kan vara svårt att välja vilken sorts möbler man ska satsa på. Det finns så många bra leverantörer, vackra material och härliga former att välja bland.

Något som är lätt att utgå ifrån är huset. Hur det ut, när är det byggt? Är huset modernt eller funkisinspirerat så föreslår vi att man satsar på möbler som passar den stilen. Rena, raka former utan krusiduller.

Raka linjer ger ett sammanhållet intryck. Foto: Pinterest




















Snickra eget träbord. Foto: Pinterest





















Bor man istället i ett äldre hus så kan med fördel köpa möbler med mer klassiska former. Stolar och bord som harmonierar med arkitekturen som har herrgårdar som förebild. Ormbunkssoffan till exempel, visades på världsutställningen 1951 och den är ett vackert inslag i många trädgårdar. Den här soffan gör sig fint under äppelträd i stora trädgårdar tillhörandes äldre hus byggda före 1940 men den kan också vara ett lyckat inslag och avbrott i en minimalistisk, modern miljö. Bara det inte tar över. En annan vacker möbel som gör sig fint till äldre hus är Yngve Ekströms Desirée som han designade 1954. Swedese producerar dem igen.

Betongmöbler och rottingstolar har varit trendigt ett tag men det håller än. Rottingmöbler passar till både äldre och modernare hus eftersom de finns i så många olika varianter. Något som är bra att tänka på är att köpa utemöbler i hållbara material. Skippa målade möbler som inte håller för Sveriges klimat. De börjar flagna efter en säsong och då blir det en dyr historia att köpa nytt. Satsa istället på teak eller stenskivor så håller det i år efter år. Komplettera med stora krukor och gruppera dem väl.

Foto: Slettvoll















Foto: Slettvoll















Tänk också över vilka funktioner ni behöver och vill ha på er uteplats. Gruppera olika sorters möbler på olika platser. Behöver ni ett stort matbord eller funkar det bättre med ett mindre matbord och en liten grupp med soffor istället? Grillar ni mycket kan det vara en god idé att investera i en bra grill, kanske till och med ett utekök.

Utekök. Foto: Pinterest




















Smart lösning för barn. Foto: Pinterest





















Har ni barn kan man tänka på att göra utrymme för ett litet barnbord. Det finns relativt billiga barnbord med bänkar hos de flesta möblekedjor. Har ni en stor trädgård är ett bra tips att bygga ett eget trädäck till barnen där man kan placera lekstuga, sandlåda, leksaker och någon kul lösning som på fotot ovan. Placera det förslagsvis en bit ifrån de andra delarna så skapar man ett "extra rum" åt barnen vilket också ger ett fint intryck i trädgården.

Veckorna flyger fram och det känns som om det är fredag hela veckan. Vårt företag går bättre än förväntat och vi nyper oss i armen varje dag. Hjälp oss gärna med bloggen! Vad vill ni helst läsa om? Vi har fått input om att tips om inredning är efterlängtat. Mer?

Läs gärna om andra sidan av myntet här.

Ha en underbar helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar