2014-08-29

TRENDER

Trender kommer och går. Det ljusa och fräscha, som Schyffert och Lindström till och med gjorde parodi på, är inte längre toppmodernt. Vita väggar och högblanka köksskåp har fått ge vika för dova färger och matta material. En stark trend som rått i Skandinavien ett tag nu är det slitna, råa intrycket. Det finns till och med tapeter som ser ut som gammal, sliten betong. Till det matchas ofta nakna glödlampor. Idag ser vi att betongen får ge vika för bland annat trämaterial. De som är riktigt vågade inreder hela hemmen med plywoodskivor.

Foto: Fritz Hansen






Foto: Rasmus Norlander
























Foto: Pinterest

























Även om det råa avskalade är hett nu så ser vi att trenden går mot att vi vill ha mer ombonade och personliga hem, det ska vara eklektiskt och oväntat. Ha en enkel och naturlig bas men mjuka upp det med unika ting med en historia som garanterat inte går att hitta hos någon annan. Inred med gröna krukväxter igen som var så modernt på åttiotalet. En trend som känns kul och uppfriskande.

De varma metallerna som dominerar, och har dominerat ett tag verkar vara här för att stanna. Kul om de får lika starkt fäste som kromen som har varit populärt i flera årtionden. Marmorn har också varit med oss en tid. Natursten känns överlag rätt och vi ser nu även grön marmor i inredningsreportagen. Marmor bildas av kalksten som även det är oerhört vackert att använda i inredningen.

Bort från det ljusa och fräscha alltså. Vi tycker oss se en Art Dèco-trend som känns spännande. Art Dèco var stort från 1920- talet till början av andra världskriget. Det var en reaktion mot förenklingen och den industriella massproduktionen. Det individuella, dekorativa och exklusiva trängde undan den tyska Bauhausskolans avskalade, funktionella stil. Känns det igen? Efter all betong, det avskalade och vita längtar vi återigen efter det ombonade. På med lampskärmar och in med exklusiva material igen. Till och med Tiffany lamporna känns intressanta igen.

Foto: Pinterest




















Foto: nicespace.me




















Läs om den andra sidan av myntet här.

Ha en härlig helg!

Follow my blog with Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar