2014-11-25

ÄLSKADE INREDNINGSMAGASIN

Idag är den blygrå himlen borta och ersatt av en klarblå himmel med vita, tussiga moln och en sol som bländar. Det känns nästan konstigt att behöva kisa men det är underbart med ljuset.

Efter fredagens lyckade uppdrag i Stockholm är vi igång igen på hemmaplan. Vi har flera parallella projekt att dra i och några av dem ska levereras innan jul. Vi är bland annat i början av ett uppdrag där vi befinner oss i den kreativa fasen. Den är absolut roligast. Vi googlar bilder och slänger ur oss massa idéer. När vi sedan skalar ner, plockar bort och tänker till ett extra varv så kommer vi oftast fram till idéer som fungerar, både praktiskt och estetiskt. 

 Nya Rum 


 Nya Rum 































Inredningsmagasin och foton på nätet är våra främsta inspirationskällor. Det finns oändligt med foton att googla på och inredningsmagasinen svämmar över på butikshyllorna. I tidningarna plockar vi upp trender och influenser som vi bär med oss. Många gånger börjar vi prata om en inredningsdetalj som båda sett i ett magasin men det är omöjligt för oss att säga var. Alla intryck finns lagrade och de skapar omedvetet en slags bas för oss. Vi säger ofta att vi inte gillar att prata om trender eller stilar men givetvis så är vi inte opåverkade. Eftersom vi läser så många magasin har vi koll på trender. Vi påverkas av vad som är snyggt just nu. Vi läser bland annat Sköna Hem, Residence, Elle Decoration, Rum Hemma och Nya Rum. När vi är utomlands passar vi på att köpa utländska magasin. Det finns också en del av dem att få tag i här hemma. När den svenska inredningsvärlden känns för liten är det skönt att inspireras av något nytt eller något annat. 

Nya Rum

























Nya Rum

















Det bästa är inredningsreportage från olika hem. Där finner vi mest inspiration och idéer. Att läsa om hur småbarnsfamiljer löser vissa utmaningar är jätteintressant men lika kul är det att drömma sig bort till ett singelhem på Manhattan.

När vi brainstormade förut tänkte jag på hur smidigt det är att inspireras. Innan Internet var det inte lika enkelt att få intryck från väldens alla hörn. Inspirationen fanns en flygresa bort istället för ett enter-tryck bort. 

Nya Rum

























Nu ska jag snart hämta mina och Lindas barn. Hon ska till huset för att spackla medan jag ska vända pannkakor åt kusinerna. 

Läs om den andra sidan av myntet här. Ha en fortsatt trevlig vecka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar