2014-11-28

FÖRSTA ADVENT

Igår ställde vi ut på vår första mässa. Vi byggde upp en liten miljö med jultema och sålde fantastiska, ekologiska doftljus från Klinta, gjorda av olja som går att massera med. De är tillverkade av ekologisk sojavax, certifierad palmolja och europeisk rapsolja och har en brinntid på fyrtiofem timmar. Vi brukar vanligtvis ha svårt för doftljus eftersom de luktar så starkt men de här ljusen doftar inte alls lika mycket som andra. Det blev ett par ljus över så om någon är intresserad av att köpa massageljus, skicka oss ett mail. Dofterna är "apelsin och ingefära" som luktar lite kryddigt, perfekt inför julen. "Champagne och grapefrukt" är fräsch och krispig. Den passar utmärkt till nyårsfesten. Den tredje doften är "nytvättat" och luktar precis som den heter, som rentvättade lakan som torkat i vinden. De kostar vanligtvis 169 kr med vi säljer dem för 150 kr. Det här är en perfekt julklapp eller gå-bort-present. Först till kvarn!

Vi sålde också de otroligt fina julstjärnorna i mässing och glas (600 mm). Är någon intresserad av att köpa sådana (1995 kr) så hör av er till oss via mail.



På söndag är det redan första advent och det kan jag inte riktigt förstå. För barnen innebär det jul kick-off eftersom vi alltid brukar ha en adventskalender med små paket i varje dag. Det går att göra så fina adventskalendrar som nästan fungerar som tavlor.

Här används enkla påsar som hängs upp i ett snöre. Inga svårigheter att fixa. Vackert också med den mörkgrå väggen som är målad med griffelfärg så att det går att skriva meddelanden på väggen. Ställ upp fina glasbehållare med hemmagjort godis i framför arrangemanget.

Foto: Pinterest

























Nedan syns oblekt papper som sys ihop med vit tråd till olika figurer. Fäst sedan på grenar och blanda upp med traditionella paket. Grenar finns på backen i skogen och pappret i de flesta affärer. Jag gillar verkligen det enkla och naturinspirerade.

Foto: Pinterest

























Här är ytterligare en variant på påsar. Klipp ut tygrundlar med en taggsax så att det bildas ett sicksack-mönster. Med vissa tyger går det att använda en sådan sax istället för att fålla tyget. Perfekt, så kan symaskinen stå kvar i skåpet. Bind ihop med ett vacker snöre. Tryck eller skriv siffror på varje litet paket och häng upp i ett fång med grenar. Fäst en ljusslinga på grenarna för en fin effekt.

Foto: Pinterest

























Lycka till med eventuella kalendrar. Nu ska vi åka och hämta det sista från mässan och efter det är det full fart på utleveranser i inredningsfabriken. Nu är det många kunder som väntar på sina förslag.

Läs om den andra sidan av bloggen här och ha en bra helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar