2014-12-09

FÄRGER

Det kan vara fantastiskt att inreda med färger och olika mönster. Det händer något och är allt annat än trist och opersonligt. Det kan räcka med en enda möbel i en stark färg för att lyfta ett helt rum. Eller som på fotot nedan, här räcker det med blandare i orange. Badrummet utan de små färgade utropstecknen hade inte varit lika spännande utan fört tankarna till en betongbunker.

Foto: Pinterest

























Foto: Pinterest

























Möbler kan vara ganska stora investeringar och att till exempel köpa en soffa i en bjärt gul nyans är ganska vågat. Den ska hålla ett par år och då gäller det att ha koll på, och inte tröttna på, favoritfärgen. Ett tips är att istället köpa textiler och prydnadsföremål i älsklingskulören.

Foto: Pinterest

























December är en månad som brukar gå helt i rött. Ett tillfälle för många att få gå loss i färgen som ger energi och är aktiverande. Den symboliserar ambition och viljestyrka och kan provocera och framkalla irritation och ilska. Färgpsykologi är intressant och de flesta vet att färger är antingen avslappnande eller aktiverande. Grönt och blått är lugnande och det förklarar varför vi finner så mycket grönt i sjukhusmiljöer. Med hjälp av färger kan vi påverka mycket, både på ett medvetet och omedvetet plan. Något att tänka på innan rollern åker fram!

Läs om den andra sidan av myntet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar