2014-04-18

KARLSTAD VS STORSTAD 1-0


Vi flyttade hem till Värmland eftersom luften är ren och pulsen låg. Eftersom naturen alltid är nära och människorna inte är stressade. Vi flyttade hem eftersom man kan bada i rent vatten i Klarälven och Vänern. Eftersom det går att bo bra utan att ruinera sig. Det finns en trygghet i att människor känner och håller reda på varandra. Det skapar en känsla av sammanhang och av att vara hemma. Här kan man slippa tunga, långdragna rekryteringsprocesser om man har rätt kontakter.

















I Hongkong var luften så dålig att bussen var ett bättre alternativ än morgonpromenaden. I London kostade bra skolor och ett schyst boeende en förmögenhet. I USA stängde familjer in sig i gated communities för att känna sig trygga och i Amsterdam regnade det nittio procent av tiden. Så ville inte vi leva.

Att bo med barn i Värmland är fantastiskt. Lyckan över att kunna släppa ut dem i kvarteret eller plocka bär i skogen är obetalbar. Att slippa dra med barn på tunnelbana, i trängsel och bland avgaser är en ynnest. Vardagslivet blir så enkelt när avstånden är korta och pendlingen obefintlig. Att ta sig från en punkt till en annan stjäl aldrig mycket tid.

Att bo i en mindre stad är skönt, vilsamt. Människor är opretentiösa. Man mäter inte framgång och lycka i statusprylar i lika stor utsträckning som i större städer. Det finns inga surdegshotell och folk tävlar inte i vem som lagar finast och dyrast mat. Har man inte tid att laga mat men ändå vill träffa vänner funkar det att beställa pizzor.  

I Värmland finns hockeylaget Färjestad som gått till slutspel i tjugo år i rad. Det gör länet till en attraktiv plats. Laget är fina förebilder för småttingar och klubben skapar arbetstillfällen. Slutspelshockey i påsktider har blivit en tradition. Det är något att vara stolt över. 

Värmland har satsat på en kongresshall. Karlstad CCC är en av nordens största och mest moderna anläggningar. Det känns skönt att Sverige kommer till Karlstad ibland. Då kan vi bjuda på spännande upplevelser och god mat. Lokala krögare satsar också. På senare tid har det öppnat två spännande restauranger i stan. De har båda lagt ner resurser på interiören med mycket bra resultat. Det är otroligt skönt att kunna njuta av annat än snabbmat i tilltalande miljöer. 

Vi har också nyligen fått reda på att Karlstad Airport kommer att öppna en linje till Frankfurt. Det är otroligt kul. Nu når man resten av världen på ett kick. Det är positivt, inte minst för alla företag med bas i Värmland.

Det händer alltså grejer i Värmland och då är det fantastiskt skönt att bo här. Nu hejar vi på Färjestad och njuter av påsken. Vi uppdaterar som vanligt igen på tisdag. Tills dess kan ni följa oss på Instagram: headsandtailsse. Ha en underbar helg!

Läs om den andra sidan av myntet här.




2 kommentarer:

  1. Otroligt bra skrivet - på alla sätt. Vad ska man välja. Den som har svaret på det sitter på en guldgruva.

    SvaraRadera