2014-04-22

TRÄNING


När livet blir som mest stressigt snörar vi på oss våra springskor och kliver ut i löparspåret. Bort från jobb, tvätt, disk och andra måsten. På med musik och släpp taget. I spåret får vi kraft och energi från syret och adrenalinet. Känslan av att flyga fram i spåret och sen komma hem svettig är oslagbar. Att stretcha och känna pulsen sakta ner är den ultimata avslappningen. För oss är träning ett måste för att må bra. Inte ett måste för sommarsäsongen eller för att tillfredsställa fåfängan.


Ej sponsrat inlägg. Foto av Heads and Tails.














Vårt liv har alltid varit fyllt av träning. När vi var barn började vi spela handboll och det fortsatte vi med till vuxen ålder. Vi var tre systrar som ibland spelade samtidigt på niometerspositionerna. Vi kompletterade varandra bra. Linda var skytten, vår andra syster var urstark och en klippa i försvaret och Liza var en utmärkt spelfördelare. När vi var barn var det vår trygghet och gemenskap att vara med i ett lag. Vi lärde oss att jobba i team, att fightas och aldrig ge upp. En otroligt bra skola för barn.

Sedan vi slutade med handbollen har vi alltid rört på oss. Ingen träning på elitnivå men vi har ändå hållit igång. Det känns som om man är skyldig kroppen det. Att hålla den stark. Inte minst för att orka bära runt på barn. I magen och på höften. 

I somras sprang vi tjejmilen. Vi hade tränat utifrån ett schema i två månader. Klockan stannade inte på några rekordtider men vi var ändå nöjda. Det var en fantastisk upplevelse och ett rent nöje att springa Djurgården runt i strålande sol. Träningsvärken efteråt var bara positiv. Det är alltid skönt med en påminnelse om att man gjort något nyttigt. 
































Nu har vi inget mål i sikte, inget speciellt lopp att springa men vi försöker ändå nöta löparskorna då och då. Vi kör en friskvårdstimme på lunchen ibland. En stark kropp är en nödvändighet.

Vissa säger att de inte är några löpare. Att de inte kan. Felet många gör är att gå ut för hårt. Man kan inte springa en mil om man startar från noll. Börja istället med snabba promenader och styrketräning. Öka sedan träningsmängden succesivt. I början kan det vara kämpigt och jobbigt men det är värt det. Det är inte mycket som slår att känslan av att flyga fram i spåret. 

Läs om den andra sidan av myntet här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar