2014-04-29

KVALITET OCH HÅLLBARHET


Vi försöker alltid jobba utifrån ledorden kvalitet och hållbarhet. Det är till exempel inte försvarbart att kasta ut ett fullt fungerande kök eller matbord för att det har fel färg eller inte är trendigt nog. Mycket går att förändra med hjälp av färg eller sandpapper för att uppdatera eller fräscha upp.

Till de som av nödvändiga skäl ska köpa nya möbler ger vi rådet att investera i kvalitetsmöbler. Det kostar en slant men på lång sikt har man igen pengarna. En stol som kostar hundra kronor har antagligen inte så lång livslängd. Dessutom har den säkerligen producerats under oschysta förhållanden. Satsar man pengar på kvalitet så är det oftast handgjort och hållbart. Har man möjlighet att välja designklassiker är det en bra idé eftersom många av dem oftast är tidlösa i sin form och inte går sönder efter ett par månader. Att undvika slit och släng gynnar både oss och miljön. 

Wegners Y-stol

Själva är vi hopplöst förlorade i klassikern y-stolen (eller CH24 eller the wishbone chair, kärt barn har många namn) som den danske arkitekten och möbelformgivaren Hans J Wegner designade 1949. Den är handgjord med en livslängd på upp till 50 år och är en klassisk skönhet. En annan favorit, också de i böjträ, i en något lägre prisklass, är Michael Thonets stolar No 14 och No 30. De formgavs av Michael Thonet 1859, alltså för över 150 år sedan, och är något att satsa på om man är ute efter kvalitet och god design.

Thonets No 14


Thonets No 30
Förra veckan bjöd på kundmöten och planering. I morgon checkar jag ut och tar flyget till London med min man. Svärföräldrarna är på plats för att leka och läsa saga för kidsen medan vi strosar runt i vår gamla hemstad och njuter av blommande magnolior. En rapport från London utlovas nästa vecka och under tiden kan ni följa oss via Instagram (headsandtailsse).

Som vanligt kan ni läsa om andra sidan av myntet här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar