2014-09-30

FÖREBILDER

Ilse Crawford är en av Storbritanniens största inredningsdesigners. Hon driver Studioilse och jobbar över hela världen med allt från kontor och restauranger till konstutställningar. Hon låter nästintill filosofisk när hon beskriver hur hon skapar miljöer som får människor att känna sig bekväma och tillfreds. Samtidigt har hon en känsla för design som är löjligt bra. Hon sitter där högt upp i skyn och vi står nere på marken som vanliga människor och ser upp till henne. Förebilder är bra och nödvändigt att ha. De ger inspiration och energi.

Studioilse

Inom den svenska inredningsindustrin ser vi stylisten Lotta Agaton och bloggaren Frida Ramstedt som sunda ideal. De har lyckats skapa konkurrenskraftiga företag och verkar alltid ligga steget före alla andra. Lotta Agaton har uppdrag över hela världen och Frida Ramstedts Trendenser har långt fler läsare än de största inredningsmagasinen. De kombinerar ett skarpt affärssinne med estetik på ett fantastiskt sätt. Resultatet är att de kan leva sin dröm, tjäna bra med pengar på det de tycker är roligast i världen. Det är dit vi vill nå. Vi har en affärsplan och målbild och håller inte den så finns det ingen anledning att fortsätta. Att vara fattiga när vi blir pensionärer är inte en framtid för oss. Vi vill jobba med det vi älskar för att kunna njuta av livet nu och när vi blir äldre.

Lotta Agatons hemsida

















Linda och jag har båda ett stort samhällsintresse. När jag pluggade statsvetenskap så fick jag chansen att praktisera en termin vid Sveriges Ambassad i Washington DC. Det var (är) THE ambassad. Jan Eliasson var ambassadör där och var en stor förebild. Det kändes svindlande att få tillbringa sex månader med honom som chef. Han är diplomat och politiker och numer vice generalsekreterare för FN. En extremt slipad man som växte upp under enkla förhållanden och tog sig till den absoluta toppen. Under tiden där lärde jag mig en hel del och det var fantastiskt att få verka i världens politiska centrum ett tag.

Vi har i allmänhet en stor respekt och beundran för människor som har kämpat hårt och nått mål som verkat omöjliga att nå. Det är de vi sneglar på när uppförsbacken lutar i nittio grader och målen ligger ljusår bort.

Läs om den andra sidan av myntet här. Glöm inte att följa oss på Instagram. Tryck på följa-knappen! Då får ni en daglig dos inspiration från oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar