2014-10-03

FIGHT FIRE WITH FIRE

Då var det fredag igen och husrenoveringen går framåt enligt plan. Den här veckan har eldstaden kommit på plats och tak och väggar har fått en första omgång med spackel. Jag gör spackelarbete och slipning själv och har fått in tekniken riktigt bra när det gäller spacklingen. Försöker att inte få kanter som måste slipas ner utan spackla så slätt och bra det bara går för att spara tid och energi.

Foto: wikimedia.org

























I vårt förra hus satte vi in en kassett i den befintliga murstocken och vi spenderade många timmar framför den sprakande och lugnande elden. När jag tänker avkoppling så tänker jag fåtölj, brasa och ett glas rött vin. Alla i familjen förknippar brasan med avkoppling och mys. När barnen har badat så brukar vi lyfta ut dem i handdukarna och sätta dem i fåtöljen framför elden. Sen får de sitta där och bli torra och varma medan vi smörjer och kammar dem. Den stunden brukar vara den mysigaste på hela veckan och min minsta tycker att det är så mysigt så att han frågar efter brasan även på sommaren.

Foto: bastuspecialisten

























Det var därför helt självklart för oss att vi skulle prioritera en eldstad även i det nya huset. Nu blir det inte bara en eldstad utan en på varje våning eftersom det redan fanns en öppen spis därnere. Huset är ju som jag skrivit förut ett 70-talshus med enkla raka linjer och den nya eldstaden fick också den helt raka former. Vi lät en duktig murare mura upp en ca en meter bred murstock och placerade en enkel rak kassett med stor slät lucka ganska högt upp. Under kassetten finns det ett fack för ved och hela murstocken putsades. Tror att jag ska strunta i att måla på putsen utan behålla den milda grå färgen som putsen får när den torkar.

Foto: homemagz


















Foto: egihomeinterior.com

















Under veckan har som sagt min skiss tagit form i verkligheten och jag blev sjukt nöjd när jag fick det färdiga resultatet. Jag och barnen tog en sväng förbi efter dagis och skola och stod en stund och betraktade resultatet. Vi kände nog alla tre hur mysigt det ska bli att sitta där i januari när det är tjugo grader kallt och snöstorm ute. Min äldsta tyckte inte att det behövs så mycket mer och konstaterade att nu är ju huset i princip färdigt. Skön inställning. Hon såg inte riktigt att det fortfarande saknas kök, badrum och golv.

Läs om den andra sidan myntet här. Trevlig helg!


Foto: waltherab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar