2014-11-04

EN INREDARES BEKÄNNELSER

Igår kväll tog jag en promenad. I reflexväst spatserade jag runt i mörka kvarter i duggregn och spanade in i alla hus. En positiv sak med att det är mörkt ute så tidigt är att det går att se in i alla hem. Jag kombinerar fönsterspaning med poddlyssnande. Efter fyrtio minuter var jag nöjd, podden var slut och det kändes skönare att gå in och ta kvällen.

Ibland ifrågasätter vi, och andra, varför vi inte jobbar med ngt som har med vår utbildning att göra. Sanningen är att vi delvis gör det. Summan av alla erfarenheter har gjort att vi vågade satsa på vår dröm. Utan alla timmar av nötning och analyser av politiska teorier och organisationspsykologi, utan möten med människor från jordens alla hörn, utan vår övning i att bosätta oss i helt nya länder och utan den största erfarenheten av alla, att uppfostra barn, skulle vi inte haft ett eget företag. Alla de erfarenheter vi har har lett oss till den plats vi är på idag. Att vi inte har någon formell utbildning i inredningsdesign eller arkitektur spelar mindre roll. Vi har ett nördigt stort intresse och massa erfarenheter och referenser som bekräftar oss i det vi gör. Vi kan vår sak och i varje ny leverans där kunden är nöjd och positivt överraskad av någon kreativ lösning vi har kommit på blir vi först lite förvånade. Det var ju inte så svårt. Vi är bra på att vara kreativa och kombinera det med snygg design. Vi tycker att det är lätt för att vi älskar det, för att vi lever med tankar på inredning och design varje dag. Det skulle bara vara dumt att inte arbeta med det då. Det är fantastiskt om det går att försörja sig på det som är enkelt att arbeta med och det som vi tycker är roligt. Att dessutom kunna hjälpa människor med lösningar som de inte skulle fixat själva är otroligt givande.

Det känns som om tiden går mycket fortare nu när vi har ett eget företag. Snart dricker vi glögg och käkar pepparkakor och tankar på julklappsinköp har redan börjat. Vi brukar fira julafton två dagar i rad. Ena dagen med vår familj och farmor och farfar, andra dagen med mina syskon och familjer. I vår familj får alla en varsin julklapp. Vi lottar ut vem som köper till vem och på julafton läser vi rim och den som fått paketet får gissa vem det är ifrån. Istället för att köpa nitton paket så lägger vi en lite större peng på ett paket. Det  blir himla mycket trevligare och inte så hysteriskt. Barnen får dessutom julklappar av sina farföräldrar. Här kommer julklappstips om ni vill slippa vänta med att handla i december. Till vänster, vackra, praktiska köksmått från Artilleriet. Underlägget är Skultunas Land's End. Jag fullkomligt älskar det. Har snöat in en del på Art Deco och det kanske är därför jag tycker så mycket om det. Parfymen Clean har kommit med doftljus vilket är en fantastisk nyhet. Både jag och Linda har deras parfymer som doftar nyduschat. Tänk att hela hemmet nu kan lukta rent! Lampan heter Grashopper och är en klassisk skönhet från 1947.



















Ikväll hinner jag tyvärr inte med någon promenad eftersom vi ska på möte på Form i Värmland och efter det ska vi träffa en kund för att presentera en rådgivning. Det får räcka med syre på väg till förskolan och tillbaka.

Läs om den andra sidan av myntet här. Vi återkommer på fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar